7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ciecierzyca z marchewką i mieloną kolendrą

Ania D.: "Dziś wymyślone, zrobione na obiad, bardzo nam smakowało. Proste i szybkie danie obiadowe, akurat dobre na czas warzywnej posuchy."

Średnia ocena: [4.666666666666667 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 średnie cebule
4 średnie marchewki
3 duże ząbki czosnku
1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
1 łyżka przecieru pomidorowego ze słoika
zmielona kolendra
sól
olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebule pokroić w półplasterki, marchew zetrzeć na dużych oczkach tarki. Rozgrzać na woku lub patelni olej, poddusić delikatnie cebulę, dodać wyciśnięte ząbki czosnku, trzymać przez chwilę mieszając. Dodać marchew i podlać niewielką ilością wywaru z gotowania ciecierzycy lub wody (warzywa powinny się dusić, a nie gotować), dusić przez kilka minut.

Dodać przecier pomidorowy, ciecierzycę i dusić do miękkości. W miarę potrzeby uzupełniać płyn. Doprawić solą i zmieloną kolendrą (można zamiast niej innymi ziołami, ale kolendra wyśmienicie podkreśla smak tego dania).
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: 2009-10-28 07:41:37.564
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Pychota. Choć robiłam bez kolendry. Wchodzi na stałe do jadłospisu :)
ania_i 2012-12-06 16:25:07.447

Robiliśmy niedawno. Dałam tylko mniej cebuli. Wyszło super!!
sunflower_ren 2011-12-23 15:09:01.556

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos guacamole z mieloną kolendrą (wegańska & RAW)
Zupa krem z czerwonej papryki z mieloną kolendrą (wegańska)
Ciecierzyca z czerwoną fasolką, groszkiem i marchewką (wegańska)
Wegetariańska paella z kuskusem, papryką, groszkiem, marchewką i ciecierzycą (wegańska)
Guacamole z pomidorem i kolendrą (wegańska & RAW)
Frytki po tatarsku - z cebulą i kolendrą (wegańska)
Pomarańczowo-imbirowa marchewka z kolendrą (wegańska)
Zupa z czerwonej soczewicy z kolendrą (wegańska)
Hummus z czosnkiem, kolendrą i imbirem (wegańska)
Obazda - bawarska pasta serowa z cebulką i mieloną papryką (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas