7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Placki marchewkowe z cebulą i kukurydzą

Średnia ocena: [4.0 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [8]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg marchewek
2 cebule
1/2 puszki kukurydzy
1/2 kg mąki pszennej
sól
pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:

Marchewkę obieramy i trzemy na najdrobniejszych oczkach tarki lub w całości przepuszczamy przez sokowirówkę. Cebule kroimy w drobną kostkę, a następnie łączymy ją z marchewka. Dodajemy kukurydzę z puszki, sól, pieprz i zagęszczamy masę mąką.

Formujemy niewielkie placuszki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: 2009-10-19 10:24:07.27
Źródło/autor przepisu: Alegria
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ja dodałem tak ze dwie łyżki siemienia lnianego zalanego pół kubka wrzątku (na oko)i dałem zdecydowanie mniej mąki - mniej niż szklankę, wyszły pyszne i lekkie. Pół kilo mąki na kilo marchewki to strasznie dużo.
~ludwigbodmer 2012-03-20 13:49:16.547

zrobiłam. Takie sobie. Efekt fajny!
erta 2010-01-27 13:58:21.003

jak sie doda jajko, albo dwa, to juz nie bedzie weganskie, prawda ? :P
qetrab 2010-01-23 22:40:50.983

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka marchewkowa z koperkiem i kukurydzą (wegańska)
Jesienne placki ziemniaczano-marchewkowe (ovo-wege)
Jarzynka marchewkowo-pomidorowa z cebulą i czosnkiem (wegańska)
Murzynek marchewkowy (ovo-wege)
Marchewkowe racuchy (bez ograniczeń)
Talarki marchewkowe (wegańska)
Ciasto marchewkowe (wegańska)
Twarożek marchewkowy (lakto-wege)
Muesli marchewkowe (lakto-wege)
Zupa marchewkowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas