7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Masło z orzechów ziemnych dosładzane miodem lub słodem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

150 g łuskanych orzeszków ziemnych
miód lub słód
olej

Przygotowanie:

Orzeszki prażyć na suchej patelni aż do częściowego zbrązowienia (uważać, aby się nie przypaliły). Zmielić w młynku do kawy. Następnie dodać miód i olej w proporcjach zależnych od smaku. Dokładnie wymieszać do uzyskania smarowalnej konsystencji.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Wegetariańska książka kucharska (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

a na ile starcza takiego masła?
~sitkowa 2009-05-04 14:23:51.652

Świetne. Mam tylko problem, jak zapobiec wyciekaniu oleju? Nawet przy minimalnym dodatku wycieka. Może dodać jakiegoś zagęszczacza?
~mors2001@wp.pl 2004-07-29 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Masło z orzeszków ziemnych (wegańska)
Makaron z miodem (lub słodem) i orzechami [Maccheroni con miele e noci] (wegańska)
Herbata z miodem (wegańska+miód)
Jajecznica z miodem (ovo-wege)
Napój z miodem (wegańska+miód)
Masło grzybowe (lakto-wege)
Kapusta na maśle (lakto-wege)
Masło szpinakowe (lakto-wege)
,,Masło" pomidorowe (wegańska)
Masło orzechowe 4 (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas