7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kwas chlebowy z dodatkiem soku z cytryny



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

250 g czerstwego chleba razowego żytniego
4 litry wody
sok z 1 cytryny
5 g drożdży
250 g cukru

Przygotowanie:

Chleb zalać wrzątkiem i odstawić aż płyn przestygnie. Następnie przecedzić, dodać sok z cytryny, drożdże, cukier i pozostawić w ciepłym miejscu.

Po 24 godz. rozlać do butelek i odstawić w chłodne miejsce na 3 dni.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Wegetariańska książka kucharska (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Doskonały napój chłodzący a ponadto bardzo zdrowy. Zawiera dużo witamin, to jest samo zdrowie. Jeżeli nie chcesz robić sam tego napoju, można kupić w sklepie. Na pewno jest we Wrocławiu. Doskonały na "kaca".
~dvjacek@euronet.net.pl 2001-04-23 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kwas chlebowy 3 (wegańska)
Kwas chlebowy (wegańska)
Kwas chlebowy z chrzanem (wegańska)
Marcepan (z odrobiną soku z cytryny) (wegańska)
Kwas chlebowy, czyli podpiwek (wegańska)
Koktajl bananowy z kroplą soku z cytryny (wegańska)
Kwas chlebowy podchmielony (z suszonym chmielem) (wegańska)
Kwas chlebowy - recepta uproszczona (z miętą) (wegańska)
Kwas chlebowy ze skórką cytrynową lub pomarańczową (wegańska)
Kwas chlebowy - oryginalna recepta (ze słodem zbożowym, miętą i białą melasą) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas