7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Duszona kapusta czerwona

Ewa: "To przepis mojej babci - kapucha uwielbiana przez całą rodzinę :-D"



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

czerwona kapusta
cebula
olej do smażenia
sól
sok z cytryny
inne przyprawy (np. liść laurowy, ziele angielskie, curry, pieprz ziołowy, troszkę sosu sojowego, bazylia)

Przygotowanie:

Czerwoną kapustę poszatkować i zalać wrzątkiem (pozbędzie się goryczki). W międzyczasie podsmażyć na oleju posiekaną cebulkę, dodać odcedzoną kapustę. Doprawić (liść laurowy, ziele angielskie, curry, pieprz ziołowy, sól, troszkę sosu sojowego, bazylia - taki zestaw przypraw dałam dziś, ale u mnie to różnie z tym bywa, zależy od nastroju ;-) ). Dusić na małym ogniu (ja podstawiam jeszcze specjalną płytkę ceramiczną pod garnek). Co jakiś czas mieszać, aż kapusta będzie miękka. Pod koniec skropić troszkę cytryną.
Nadesłał(a) ~wd, dnia: 2009-11-22 09:53:56.91
Źródło/autor przepisu: wegedzieciak.pl, Ewa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Duszona czerwona kapusta z serem pleśniakiem i migdałami (lakto-wege)
Czerwona kapusta duszona z mnóstwem przypraw (wegańska)
Czerwona kapusta "trzy smaki" duszona z suszonymi owocami (wegańska)
Czerwona kapusta na ciepło (wegańska)
Kapusta czerwona z grochem (wegańska)
Czerwona kapusta z soczewicą (wegańska)
Kapusta duszona z warzywami (wegańska)
Sałatka z czerwonej kapusty dla leniuchów (ovo-wege)
Łazanki z czerwoną kapustą na mleku (wegańska)
Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas