7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

3 różyczki brokuła
1 ziemniak
1 mała marchewka
kilka plastrów białej rzodkwi
1/4 czerwonej papryki
kilka brukselek
garść żółtej fasolki szparagowej z puszki

szklanka ugotowanej ciecierzycy
1/2 łyżeczki soli
4 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki czarnej gorczycy
1/4 łyżeczki curry
1/4 łyżeczki mielonego kminku
1/4 łyżeczki cząbru
1/4 łyżeczki słodkiej papryki

Przygotowanie:

Ziemniaka kroimy w cienkie paski, marchewkę wzdłuż obieraczką do warzyw, a rzodkiew w słupki. Warzywa zalewamy połową szklanki wody, solimy i dusimy pod przykryciem.

Jogurt mieszamy z przyprawami. Gdy warzywa są już miękkie, dodajemy fasolkę i cieciorkę. Wlewamy jogurt z przyprawami, dokładnie mieszamy i ściągamy z ognia.
Nadesłał(a) Fermina_Daza, dnia: 2009-12-03 21:11:53.413
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Warzywa duszone ze śmietaną do makaronu (lakto-wege)
Zielone warzywa duszone z makaronem (bez ograniczeń)
Duszone warzywa w zapiekanej bułce (wegańska)
Zupa z ciecierzycy z duszonym porem (wegańska)
Warzywa z woka (wegańska)
Brzoskwinie z jogurtem orzechowym (lakto-wege)
Ryż z jogurtem i owocami (lakto-wege)
Sałatka winogronowa z jogurtem (lakto-wege)
Brokuły z jogurtem lub śmietaną (lakto-wege)
Deser rabarbarowy z jogurtem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas