7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pasta serowa ostro-słodka (z czosnkiem i kukurydzą)

Wyśmienity dodatek do kanapek. Robi furorę nawet wśród niewegetarian, choć pomysł jedzenia chleba z kukurydzą wydaje się niektórym z początku dziwny.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

100 g żółtego sera
pół puszki odsączonej kukurydzy
1 duży ząbek czosnku
trochę majonezu

Przygotowanie:

Ser ścieramy, mieszamy ze startym drobno czosnkiem i ziarnami kukurydzy. Dodajemy majonezu na oko, tak aby się kleiło. Nie potrzeba już tego niczym przyprawiać. Pasta jest gotowa do spożycia.

Wskazówki i uwagi:

Tuż po przygotowaniu ziarna kukurydzy nie przylegają zbyt mocno do sera i pasta się rozpada. Problem rozwiązuje się po tym jak pasta spędza jakiś czas w lodówce - tworzy już wtedy zwartą masę.

Przechowywać w zamkniętym szczelnie opakowaniu aby nie wysychała.
Nadesłał(a) Vanja86, dnia: 2009-12-30 18:02:09.651
Źródło/autor przepisu: Przepis rodzinny
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ja jem taką pastę tylko beż dodatku kukurydzy :P i daję duuuuużo więcej czosnku,bo lubię ^^ pycha ^^
~Marta 2010-01-14 13:51:00.78

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta serowa z majonezem i czosnkiem (bez ograniczeń)
Zupa czosnkowa hiszpańska - ze smażonym czosnkiem, słodką i ostrą papryką (wegańska)
Słodkie oponki serowe (bez ograniczeń)
Kotleciki serowe z kukurydzą i groszkiem (bez ograniczeń)
Pasta marchewkowo-serowa (bez ograniczeń)
Pasta z czerwonej soczewicy na ostro (wegańska)
Ostra sałatka ryżowa z kukurydzą, fasolką i pomarańczą (wegańska)
Marchewka ostro-kwaśno-słodko-słona (wegańska)
Pasta fasolowa z czosnkiem (wegańska)
Pasta z awokado z czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas