7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kalafior z soczewicą i fetą



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

spory kalafior
szklanka soczewicy (brązowej lub zielonej)
kilka liści rukoli/sałaty/szpinaku itp.
kilkanaście oliwek, jakie kto lubi
szklanka fety pokrojonej w kostkę
oliwa do zastosowań na gorąco
ocet balsamiczny
sól
pieprz

Przygotowanie:

Kalafiora pokroić w rożyczki, wymieszać w misce z solą i oliwą, umieściś w naczyniu do zapiekania i wstawić do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika na 20 minut. W tym czasie ugotować soczewicę, lekko posolić.

Na talerzach rozlożyc warstwę liści, na to kłaść kalafiora, posypać soczewicą, oliwkami i fetą. Na końcu skropić octem balsamicznym i popieprzyć. Gotowe!
Nadesłał(a) Ireth, dnia: 2009-12-29 23:29:21.273
Źródło/autor przepisu: forum kobiety-kobietom, autor ja ;)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa jarzynowa z kalafiorem i zieloną soczewicą (wegańska)
Kalafior z pszenicą (wegańska)
Leczo z kalafiorem (wegańska)
Kalafior w cieście (ovo-wege)
Kalafior z patelni (wegańska)
Pomidory z fetą (lakto-wege)
Pęczak z soczewicą (wegańska)
Pierogi z soczewicą (bez ograniczeń)
Soczewica w winie (wegańska)
Soczewica z ryżem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas