7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Herbatnikowo-orzechowy deser z kajmakiem

Pyszny, bardzo łatwy w przygotowaniu deser z orzechami włoskimi. Świetny na chandrę ;)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

skondensowane mleko słodzone
3 duże opakowania herbatników
4 banany
200g orzechów włoskich
puszka śmietany kremówki 36%

Przygotowanie:

1. W garnku z wodą gotujemy przez 1,5h zamkniętą puszkę skondensowanego mleka, żeby otrzymać kajmak.
2. Skruszone (średnio drobno ;) herbatniki układamy w półmisku.
3. Rozprowadzamy ugotowane mleko na herbatnikach.
4. Następnie układamy pokrojone w plasterki banany.
5. Wszystko posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi.
6. Ubitą na sztywno śmietanę kładziemy na samą górę naszego dzieła ;)
7. Po ok. 2 godzinach, gdy herbatniki nasiąkną kajmakiem, deser jest gotowy do podania.
Nadesłał(a) nesstea, dnia: 2010-01-15 15:54:22.825
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Co to znaczy 3 duże opakowania herbatników? Nie wiem o jakie gramaturowo opakowania chodzi.
~Ela 2012-11-09 13:53:35.768

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kajmak tradycyjny (lakto-wege)
Błyskawiczny krem/deser/polewa czekoladowo-orzechowa (z masła orzechowego) (wegańska & RAW)
Banan w cieście herbatnikowym (wegańska)
Kajmak (masa krówkowa) (wegańska)
Słodki deserek (lakto-wege)
Deser z kumquat (lakto-wege)
Deser z maracui (lakto-wege)
Deser trójkolorowy (wegańska)
Deser bananowy z dodatkami (lakto-wege)
Jagodowo-truskawkowy deser (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas