7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Soja po bretońsku

Średnia ocena: [4.333333333333333 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka soi gotowanej lub konserwowej
100–200 g proteiny sojowej (kostka lub kotlety)
przecier lub sok pomidorowy
cebula
olej do smażenia
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ugotować proteinę (w przypadku kotletów – po ugotowaniu pokroić w paseczki), dodać odsączoną soję i przecier pomidorowy. Gotować ok. 10 min.

Drobno pokrojoną cebulę zrumienić na rozgrzanym oleju. Połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z razowym pieczywem.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Soja - roślina XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Soja wyszła naprawdę fajna! Smaczna i szybka, polecam
Magfe 2014-02-02 14:05:01.555

I zamiast substytutu soji,taka w ziarnach rządzi!:)
Jantra 2011-03-16 08:11:39.022

Dodałam jeszcze podsmażone pieczarki z cebulą:). Pyszności:)
Jantra 2011-03-16 08:10:38.302

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Soja po bretońsku 1 (wegańska)
Soja po bretońsku (wegańska)
Fasolka "po bretońsku" (wegańska)
Groch studencki po bretońsku (wegańska)
Fasolka po bretońsku z cukinią (wegańska)
Fasolka po bretońsku (bezglutenowa) (wegańska)
Blyskawiczna fasolka po bretońsku (wegańska)
Fasolka po bretońsku (z warzywami) (wegańska)
Soja po chińsku (wegańska+miód)
Pierogi z soją (ovo-wege)
Soja w warzywach (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas