7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa-krem groszkowo-imbirowa (pogromca kaca)

Zupa szybka, odtruwająca organizm i sycąca. Podawana z bagietką czosnkową czy grzankami ziołowymi lub posypana parmezanem jest doskonała na poimprezowe popołudnie !!!

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1 opakowanie mrożonego groszku zielonego (500g)
4-5 cm świeżego imbiru
1-2 kostki warzywne lub wywar warzywny
sól
pieprz
+ ew. parmezan lub mięta do posypania

Przygotowanie:

Do gotującej wody (750 ml) wrzucamy groszek, obrany i pokrojony w kostkę imbir, kostkę rosołową. Gotujemy ok. 10 min.

Blendujemy na kremową konsystencję. Jeśli gęstość jest niezadowalająca, dalej redukujemy na wolnym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem.

Podając można posypać startym parmezanem lub dodać świeżą miętę... et voila!

Wskazówki i uwagi:

Jeśli na deser zaserwujemy kawę parzoną również z imbirem plus lekkie ciacho, nie zostanie śladu po kacu ;) !
Nadesłał(a) Liliana, dnia: 2010-01-16 21:40:57.624
Źródło/autor przepisu: czarownice z kanału la manche
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa krem groszkowo-imbirowa (wegańska)
Łatwa zupa groszkowa z zielonym "makaronem" (wegańska)
Pieczone jabłka nadziewane kremem owocowo-imbirowym (bez ograniczeń)
Zupa-krem z melisy (lakto-wege)
Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege)
Zupa krem warzywna (lakto-wege)
Zupa-krem z pokrzywy (wegańska)
Zupa krem z pieczarek (bez ograniczeń)
Zupa-krem z jarmużu (wegańska)
Zupa krem z kalarepy (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas