7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Szybka pasta z awokado z cebulką i maggi



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 awokado
trochę soku z cytryny
przyprawa typu maggi lub ew. sos sojowy
pieprz
posiekana zielona cebulka lub zwykła biała b. drobno posiekana (objętościowo ok. 1 czubata łyżeczka)

Przygotowanie:

Awokado rozgnieść widelcem, skropić sokiem z cytryny, dodać cebulkę, przyprawić do smaku maggi i pieprzem.
Najlepsze z pieczywem.

Wskazówki i uwagi:

Magi można zastąpić sosem sojowym, chociaż wtedy trochę inaczej smakuje. Ja jednak wolę z maggi.
Z zieloną cebulką będzie łagodniejsze w smaku niż z białą.
Nadesłał(a) jo-, dnia: 2010-01-23 21:12:02.872
Źródło/autor przepisu: pomysł mojej mamy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta z awokado z cebulką (wegańska)
Prosty i szybki makaron z oliwkami i kosteczkami awokado (wegańska)
Pasta z jaj z cebulką i szczypiorkiem (ovo-wege)
"Jajeczna" pasta z awokado (wegańska)
Masło (pasta) z awokado (wegańska)
Pasta z awokado z czosnkiem (wegańska)
Pasta awokado z rzodkiewką (wegańska)
Szybka indyjska pasta z soczewicy (z tahini i czosnkiem) (wegańska)
Szybka pasta na kanapki (z fasolki konserwowej) (wegańska)
Pasta awokado z mlekiem i ogórkiem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas