7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Porowo-marchewkowo-sezamowy farsz do naleśników

Ania D. : "U mojego męża ten farsz dostał 10 na 10."



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 duży por
2 średnie marchewki
1/3 szklanki nieoczyszczonego sezamu
4 duże ząbki czosnku
sól
olej do smażenia

Przygotowanie:

Rozgrzać na patelni lub woku nieco oleju, wrzucić pokrojonego pora i startą marchew, mieszać trzymając na ogniu ok. 1-2 minut. Dodać wyciśnięty czosnek, trzymać na ogniu jeszcze ok. 1 minuty. Dodać kilka łyżek wrzątku i dusić pod przykryciem do miękkości. Wrzucić zmielony sezam, trzymać na ogniu jeszcze chwilę mieszając. Doprawić solą.
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: 2010-01-29 10:29:51.093
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Naleśniki nadziewane samym zdrowiem - z farszem porowym lub groszkowym (wegańska)
Ciasto marchewkowe z lukrem sezamowym (wegańska)
Pokrzywowy farsz do naleśników (bez ograniczeń)
Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska)
Kurki jako farsz do naleśników (wegańska)
Pasta sezamowo-daktylowa do kanapek, tostów, naleśników (wegańska)
Zapiekanki z farszem porowo-pieczarkowym, cukinią i papryką (wegańska)
Pieczone naleśniki z warzywami (farsz) (lakto-wege)
Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska)
Naleśnik z farszem pieczarkowo-serowym (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas