7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Naleśniki pszenno-jaglane

Ania D.: "Doskonale smakuje w naleśniku połączenie mąki pszennej i jaglanej, naleśniki są delikatniejsze niż z samej mąki pszennej, są też delikatnie słodkie. Możne jest robić ze słonym lub ze słodkim nadzieniem."

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
1 szklanka mąki jaglanej (zmielonej w młynku kaszy jaglanej)
ok. 2 i 1/4 szklanki zimnej wody
szczypta soli
szczypta kurkumy
olej do smażenia

Przygotowanie:

Wymieszać mąkę pszenną, jaglaną, sól i kurkumę, dodać wodę, zmiksować i odstawić na 30 min. Dodać łyżeczkę oleju, wymieszać, smażyć naleśniki.
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: 2010-01-29 10:31:19.244
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Super pomysł...muszę to wypróbować:)
mammalin 2010-01-31 16:36:28.818

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Naleśniki pszenno-żytnie na piwie (bez ograniczeń)
Naleśniki pszenno-gryczano-cynamonowe (wegańska)
Naleśniki owsiano-jaglane z dziurami, odlot! Precyzyjne proporcje (wegańska)
Chałka pszenno-kukurydziana (lakto-wege)
Krokiety fasolkowo-jaglane (wegańska)
Ciasteczka bananowo-jaglane (wegańska)
Kokosowe kuleczki jaglane (wegańska)
Kuleczki kokosowo-jaglane (wegańska)
Ciastka jaglane z czekoladą (wegańska)
Kotlety brokułowo-jaglane (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas