7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Owocowy kuskus z bakaliami

Bardzo dobre jako sycące śniadanie albo słodki podwieczorek:)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

szklanka kaszki kuskus
1 duże jabłko albo inny nie za słodki owoc, np. pomarańcza
bakalie: parę suszonych moreli, daktyli, śliwek, fig, rodzynek (wedle upodobania)
łyżeczka melasy (niekoniecznie)
1-2 łyżki wiórków kokosowych (niekoniecznie)

Przygotowanie:

Bakalie pokroić na niezbyt małe kawałki i zalać zimną wodą. Powoli, na małym ogniu doprowadzić do wrzenia. Odcedzić, ale wodę zachować!!!

W wodzie rozpuścić łyżeczkę melasy (nie obowiązkowe). Wywarem zalać kuskus i pozostawić na 5 minut.

W tym czasie pokroić jabłko. Wszystko razem wymieszać. W ostatniej chwili można dodać łyżkę lub dwie wiórków kokosowych.

Wskazówki i uwagi:

Melasa nadaje bardzo specyficzny posmak. Jeżeli ktoś jej nie lubi, można z niej zrezygnować.
Uwaga, to słodka potrawa i bardzo sycąca.
Nadesłał(a) mammalin, dnia: 2010-02-03 21:06:56.204
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kuskus z miodem i bakaliami (lakto-wege)
Ciastka owsiano-owocowe z bakaliami (wegańska)
Sałatka owocowa: jabłko + pomarańcza z kuskusem kokosowym (wegańska & RAW)
Warzywna patelnia z kuskusem (wegańska)
Kuskus z bananem, na szybko (wegańska)
Gulasz z fasolki i kuskusu (wegańska)
Ostry kuskus z pomidorem (wegańska)
Kuskus z botwinką i soczewicą (wegańska)
Jarmuż z bakaliami (wegańska)
Zupa owocowa lub napój owocowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas