7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Popping z amarantusa z masłem orzechowym

Jedno z moich ulubionych śniadań :) Tak przygotowany popping jest świetny sam w sobie, ale można go też jeść z mlekiem sojowym albo deserami sojowymi. Jeżeli ktoś je mleko i jego przetwory, to polecam do jogurtu naturalnego.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1/2-2/3 szklanki poppingu z amarantusa
2 łyżki masła z orzeszków ziemnych

Przygotowanie:

Masło orzechowe wrzucamy na zimną patelnię i podgrzewamy na małym ogniu, aż zrobi się bardzo miękkie i półpłynne.
Wsypujemy amarantus i dokładnie(!) mieszamy. Chwilę smażymy cały czas mieszając, aż wszystko leciutko się podpiecze.
Nadesłał(a) mammalin, dnia: 2010-02-07 21:11:06.792
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Świetne! Zjadłam trochę samo a trochę z jabłkami podduszonymi z cynamonem, pycha! Następnym razem spróbuję z jogurtem lub mlekiem sojowym.
sunflower_ren 2011-05-20 09:30:48.181

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babeczki z masłem orzechowym II (wegańska)
Babeczki z masłem orzechowym (wegańska)
Buchty z masłem orzechowym (wegańska)
Ciasteczka z masłem orzechowym (wegańska)
Manna orzechowa (z masłem orzechowym) (wegańska)
Krem z marchewki z masłem orzechowym (wegańska)
Śniadaniowe jabłko z masłem orzechowym (wegańska)
Kanapki z masłem orzechowym i bananami (wegańska)
Kukuryku (kukurydza) z masłem orzechowym (wegańska)
Sos z masłem orzechowym i mlekiem kokosowym do szaszłyków (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas