7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pomidory faszerowane kaszą jaglaną

Bardzo dobre, zwłaszcza na letnią kolację:)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

8 średnich pomidorów
1,5 szklanki kaszy jaglanej
średnia cebula
sól
pieprz ziołowy
kumin
odrobina oliwy do smażenia

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną ugotować na sypko. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy tak żeby się zeszkliła.

Pomidorom ściąć "czapeczkę" i delikatnie wydrążyć. Środki posiekać i dodać do cebuli. Przesmażyć. Wymieszać z kaszą, doprawić do smaku.

Farszem nadziać pomidory i zapiekać ok. 10-15 minut w 180 st. C.
Nadesłał(a) mammalin, dnia: 2010-02-09 20:08:59.007
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Patison faszerowany kaszą jaglaną z warzywami (wegańska)
Gołąbki z kaszą jaglaną (lakto-wege)
Krupnik z kaszą jaglaną (wegańska)
Przepis na soczewicę i kaszę jaglaną: potrawka z pomidorami i porem (wegańska)
Kabaczek faszerowany kaszą z tofu i pomidorami (wegańska)
"Kutia" inaczej (z kaszą jaglaną) (wegańska)
Pomidory faszerowane kaszą gryczaną z warzywami i serem pleśniowym (lakto-wege)
Zupa warzywna z kaszą jaglaną "zabielana" (wegańska)
Zupa z czerwonej soczewicy z warzywami, glonami Dulse i kaszą jaglaną (wegańska)
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną z twarogiem i cebulą (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas