7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Surówka z rukoli z pomidorami i sosem z pastą tahini

Bardzo szybka, o wyrazistym aromacie.



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 4 osób

opakowanie rukoli (zwykle ok. 300g)
3 pomidory

sos:
oliwa
ocet balsamiczny
sól
pieprz
łyżka tahini (czyli pasty z sezamu)
kilka ząbków czosnku (może być granulowany)

Przygotowanie:

Rukolę umyć, ewentualnie porwać na mniejsze kawałki. Ułożyć na półmisku. Pomidory umyć, pokroić na półplasterki i rozłożyć na rukoli.

Z oliwy, soli, pieprzu, i octu balsamicznego zrobić sos. Pod koniec mieszania dodać łyżkę tahini i bardzo dokładnie wymieszać, aż połączy się z sosem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jeszcze raz wymieszać.

Gotowym sosem polać sałatkę.

Wskazówki i uwagi:

Można dodać inne składniki, np. pestki słonecznika albo orzechy, ale uważam, że ta prosta wersja jest świetna :)
Nadesłał(a) mammalin, dnia: 2010-02-09 20:41:42.607
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z pomidorów na rukoli i sałacie (wegańska & RAW)
Surówka szpinakowa z rzodkiewką i sosem na bazie tahini (wegańska)
Pomidory z awokado na rukoli (wegańska)
Surówka z rukoli z papają i cykorią (wegańska)
Sos sezamowy "Tahini" (wegańska)
Surówka z rukoli, kiwi, gruszki i awokado (wegańska)
Tarator (libański sos z tahini) (wegańska)
Makaron z sosem pomidorowym z dodatkiem rukoli i peperoncino (wegańska)
Kanapki z pastą z bazylii lub pesto i pomidorami (wegańska)
Surówka wiosenna z selera naciowego, cykorii i rukoli z granatem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas