7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zielona surówka z kapusty pekińskiej z musztardowym winegretem

Bardzo ładna, cała zieloniutka :) i bardzo chrupiąca.

Średnia ocena: [4.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 4 osób

0,5 dużej kapusty pekińskiej lub 1 cała mała
średni ogórek
pęczek szczypiorku

sos winegret:
oliwa
sok z cytryny albo ocet (najlepiej balsamiczny)
dwie łyżki (porządne) średnio ostrej musztardy, np. sarepskiej
1-2 ząbki czosnku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Kapustę drobno poszatkować. Ogórka obrać i pokroić w ćwierć-plasterki. Szczypiorek drobno posiekać.

Przygotować sos: wymieszać oliwę, ocet, musztardę i przyprawy. Dokładnie wymieszać aż wszystkie składniki się połączą. Warzywa i szczypiorek wrzucić do miski, zalać sosem i przemieszać.
Nadesłał(a) mammalin, dnia: 2010-02-10 21:44:45.682
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, pomidorami i winegretem (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i winegretem (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka zielonego (wegańska)
Surówka z kapusty z winegretem - klasyka (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej w sosie śmietanowym (lakto-wege)
Surówka z ogórka, pomidora i rzodkiewek z kapustą pekińską (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i papryką konserwową (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i miętą (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej z orzechami i mandarynkami (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej, orzeszków ziemnych i rodzynek (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas