7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa ciecierzycowo-pomidorowa z awokado (prawie krem)

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

puszka ciecierzycy (może być także namaczana i gotowana)
puszka pomidorów (mogą być świeże)
awokado
ząbek czosnku
sok z cytryny
1/2-1 litr bulionu warzywnego (w zależności od preferowanej gęstości)
sól
pieprz
curry
papryka

Przygotowanie:

Przez kilka minut poddusić w garnku zmiażdżony ząbek czosnku, dodać do niego pomidory i dusić razem na małym ogniu. W tym czasie zmiksować blenderem ciecierzycę ze skropionym cytryną awokado.

Do pomidorów dodać bulion warzywny, zamieszać. Po chwili dodać mieszankę z blendera. Wszystko razem wymieszać, podgotować, dodać przyprawy.

Można podawać samą, z grzankami, z makaronem.
Nadesłał(a) devlin, dnia: 2010-02-17 22:29:37.466
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pomidorowy krem z awokado (wegańska)
Pomidorowa zupa-krem z sokiem z pomarańczy (lakto-wege)
Zupa (krem) paprykowo-pomidorowa z grzankami (wegańska)
Zupa krem z soczewicy z curry i przecierem pomidorowym (wegańska)
Zupa-krem pomidorowa z czosnkiem i szczyptą gałki (wegańska)
Zupa-krem pomidorowy z ciecierzycy lub fasoli (wegańska)
Zupa krem z przecieru pomidorowego z czosnkiem (wegańska)
Zupa-krem warzywny bez gotowania, z pomidorem i awokado (wegańska & RAW)
Paruppu Urundai Kuzhambu / Kuleczki ciecierzycowe w sosie pomidorowo-kokosowym (wegańska)
Krem z awokado i kakao (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas