7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pyszny pasztet ze słonecznika i włoszczyzny

Jest naprawdę smaczny!

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pół szklanki słonecznika (pestki)
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
2 ząbki czosnku
2 cebule
sól
przyprawy do smaku

Przygotowanie:

Słonecznik zmielić w młynku czy blenderze. Jarzyny zetrzeć na tarce. Pora, cebulę i czosnek posiekać.

Cebulę i pora zrumienić na patelni, dodać jarzyny, chwilę podsmażyć, a następnie dodać trochę wody, aby poddusić pod przykryciem. Na koniec dodać przyprawy i dosypać słonecznik.
Konsystencja ma być gęstawa. Dobrze wymieszać i przełożyć do
foremki czy naczynia żaroodpornego.

Piec ok 20 min w temp. 160*C. Smacznego!
Nadesłał(a) Luca, dnia: 2010-02-18 11:06:59.077
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

W smaku fantastyczny.Przed zapieczeniem zmiksowałam warzywa i zmielony słonecznik.I pasztet gotowy:)
~Wrona 2012-11-03 22:00:04.335


Rzeczywiście świetny :) Dziękuję i polecam innym!
kasiarka 2011-04-17 17:25:33.041

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska)
Pasztet z fasoli, kaszy i włoszczyzny z dodatkiem drożdży (ovo-wege)
Tęczowy pasztet "bez strat" (z pozupnej włoszczyzny) (wegańska)
Kotlety z włoszczyzny (wegańska)
Sałatka pyszna (wegańska)
Brokuły ze słonecznikiem (wegańska)
Zupa z włoszczyzny z pomidorami (wegańska)
Włoszczyzna solona (do słoików) (wegańska)
Soczewica z warzywami (włoszczyzną) (wegańska)
Aromatyczna jarzynka z włoszczyzny (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas