7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Quinoa z pieczarkami i cebulą na winie

Może być traktowana jako osobne danie lub jako dodatek do kotlecików, np. z selera.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

100g ziarna komosy ryżowej (quinoa)
200g pieczarek
1 cebula
oliwa z oliwek do smażenia
pół szklanki wina białego wytrawnego
pół szklanki bulionu warzywnego
sól
pieprz (najlepiej świeżo mielony)

Przygotowanie:

Ziarno komosy gotujemy w płytkiej wodzie, 15 min. od zagotowania. Jeśli zostanie woda, ziarno odcedzamy.

Na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulkę - ma być zeszklona, lekko złocista. Pod koniec wlewamy wino, czekamy aż się zredukuje.

Na drugiej patelni podsmażamy pieczarki. Dodajemy je do cebuli, wszytko zalewamy bulionem i czekamy aż się zredukuje, ale nie do końca. Na koniec dodajemy quinoę i mieszamy wszytko razem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Nadesłał(a) katasza, dnia: 2010-03-04 14:41:53.002
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Quinoa z czarną fasolą, cukinią, papryką i cebulą (wegańska)
Pieczarki duszone z winem i odrobiną czosnku (wegańska)
Ryż z pieczarkami i cebulą (wegańska)
Kotleciki z pieczarek, ziemniaków i cebuli (ovo-wege)
Ziemniaki duszone z cebulą i pieczarkami (wegańska)
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i cebulą (wegańska)
Potrawa grecka: pieczarki z marchewką duszone w białym winie (wegańska)
Cebula i pieczarki rozkosznie pachnące ziołami (z grilla) (wegańska)
Zapiekanka ziemniaczana Pani Lucyny (z pieczarkami i cebulą) (lakto-wege)
Fenkuł z quinoa i warzywami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas