7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pita z tofu

Jedna taka pita dostarcza 210 kalorii.

Średnia ocena: [4.666666666666667 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1 chlebek pita (mały - 80 g)
1 liść sałaty
100 g tofu naturalnego
1 łyżeczka oleju do smażenia
pieprz kajeński
1 gałązka świeżego rozmarynu (ew. łyżeczka suszonego)

40 g papryki
40 g groszku z puszki
troszkę musztardy
szczypta ulubionych ziół

sos pomidorowy:
100 ml przecieru pomidorowego
zioła
czosnek

Przygotowanie:

Tofu pokroić w słupki, umieścić w pojemniczku, posypać obficie pieprzem kajeńskim, zamknąć pojemniczek i dobrze nim potrząsnąć, żeby tofu oblepiło się przyprawą. Na patelni dobrze rozgrzać łyżeczkę oleju, wrzucić rozmaryn, posmażyć chwilę, dodać tofu, smażyć około pięciu minut, mieszając. Zmniejszyć ogień do minimum i zostawić.

Paprykę pokroić, wymieszać z groszkiem, musztardą i ziołami.

Składniki sosu wymieszać i odparować na patelni.

Chlebek przekroić na pół, wnętrze każdej połówki wysmarować ciepłym sosem, wymościć sałatą i naładować tofu i warzywami.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-03-08 09:37:32.424
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pita - chlebki z piekarnika (wegańska)
Pita, hummus & kwiaty nasturcji (wegańska)
Chlebki pita własnej produkcji (wegańska)
Sos czosnkowy śmietanowo-majonezowy, np. do pity (lakto-wege)
Pita z pastą fasolową, kotletami, ogórkiem i kukurydzą (wegańska)
Szaszłyki z tofu (satay tofu) (wegańska)
Śmietana z tofu (wegańska)
ToFu-Burgery (ovo-wege)
Pieczone tofu (wegańska)
Drożdżówki z tofu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas