7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Buraczkowe tofu

Porcja z podanych składników dostarcza 160 kcal.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

100 g tofu naturalnego
30 g ćwikły z chrzanem
5 ml (1 łyżeczka) oleju kukurydzianego do smażenia

Przygotowanie:

Tofu pokroić w cienkie plastry. Każdy z nich posmarować cienko ćwikłą. Umieścić wszystko w pojemniczku, najlepiej warstwowo i wstawić do lodówki na dwie godziny (można na dłużej).

Na patelni dobrze rozgrzać łyżeczkę oleju i smażyć "zamarynowane" tofu na dużym ogniu, po pięć minut z każdej strony.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-03-08 09:46:15.139
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Uwierzyłem jak spróbowałem, a powiem że smakowało. A połączenie twarożku z ćwikłą (z ćwikłą z chrzanem z Gomaru, oczywiście), może dać takie efekty smakowe.
~edward 2014-07-07 18:03:36.517

fajne połączenie
agnmid 2011-11-08 21:15:45.958

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa zimowa buraczkowa (wegańska+miód)
"Buraczkowa" sałatka grecka (lakto-wege)
Walentykowe buraczkowe "ravioli" (lakto-wege)
Kotlety ziemniaczano-buraczkowe (wegańska)
Buraczkowe ravioli z orzechowym nadzieniem (wegańska & RAW)
Chłodnik buraczkowo-szczawiowy z ogórkami, rzodkiewkami i zieleniną (bez ograniczeń)
Szaszłyki z tofu (satay tofu) (wegańska)
Pita z tofu (wegańska)
Śmietana z tofu (wegańska)
ToFu-Burgery (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas