7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka z selera, jabłek i rodzynek ze śmietaną

Porcja dostarcza 150 kalorii.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

200 g selera
1 jabłko (150 g)
20 g białych rodzynek
15 g rodzynek sułtańskich
50 ml śmietanki sojowej
5 g (1 łyżeczka) nierafinowanego cukru trzcinowego

Przygotowanie:

Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie. Seler i jabłko utrzeć na tarce o dużych oczkach, zasypać cukrem, wymieszać. Kiedy rodzynki będą już miękkie, dodać je do selera z jabłkiem. Dodać śmietankę. Wymieszać.

Schować do lodówki. Jeść następnego dnia albo przynajmniej po kilku godzinach od przyrządzenia.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli ktoś zje od razu, nie umrze, ale sałatka naprawdę wiele zyskuje po odstaniu.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-03-08 10:37:04.25
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z selera, jabłek i rodzynek (lakto-wege)
Sałatka alzacka z gotowanego selera i żółtego sera w śmietanie (bez ograniczeń)
Nadziewana pomarańcza czyli sałatka owocowa z selerem, rodzynkami i pistacjami (lakto-wege)
Surówka Mileny z selera i jabłek z orzechami włoskimi (wegańska)
Surówka z selera z jogurtem i rodzynkami (lakto-wege)
Surówka z selera z rodzynkami, orzechami i miodem (wegańska+miód)
Błyskawiczna przekąska z selera naciowego z twarogiem i rodzynkami (lakto-wege)
Sałatka z kiwi, cebuli i rodzynek (wegańska)
Sałatka owocowa z orzechami i rodzynkami (wegańska & RAW)
Sałatka: brokuły z rodzynkami i majonezem (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas