7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pikantna pasta / dip z soczewicy z grillowaną papryką konserwową

Genialne smarowidło kanapkowe. Przesmakowity dip do gotowanych warzyw. Doskonała alternatywa dla kupnych ketchupów, sosów etc. Delicious! Z podanych składników wychodzi około 300 gram pikantno-paprykowej pasty, której porcja (20g) dostarcza 25 kalorii.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

100 g suchej zielonej soczewicy
2 grillowane papryki (70 g) konserwowe bez skóry (ze słoika...)
1 łyżeczka pasty sambal oelek (ewentualnie zmielonego chili lub pieprzu kajeńskiego)

Przygotowanie:

Soczewicę namoczyć na noc (około 8 godzin), ugotować (około 5 minut) w świeżej wodzie, zmiksować.

Do powstałej masy dodać sambal. Paprykę pokroić w kostkę (można ją zmiksować z soczewicą, jeśli ktoś chce mieć zupełnie gładką pastę) i porządnie wymieszać z soczewicą.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-03-08 10:21:29.834
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielona pasta z soczewicy z ogórkami konserwowymi i imbirem (wegańska)
Papryka konserwowa (na zimę) (wegańska)
Bhangra dip (z czerwonej soczewicy) (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego i oliwek (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z kuminem (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z musztardą (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
Pasta z soczewicy i warzyw (wegańska)
Pasta z soczewicy i pieczarek (wegańska)
Pasta / dip z orzechami włoskimi i Rokpolem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas