7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kotlety ze szpinaku doprawione miętą

Z podanych składników wyszło dwanaście całkiem sporych kotletów, po 30 kalorii każdy.

Średnia ocena: [5.0 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

400 g szpinaku (najlepiej mrożonego rozdrobnionego)
1 średnia cebula (100 g)
50 g kaszki manny
1 łyżka otrębów pszennych
1 łyżeczka mąki razowej
2 łyżeczki oleju kukurydzianego do smażenia
1 łyżka posiekanej świeżej mięty
pieprz cytrynowy

Przygotowanie:

Na suchej patelni rozmrozić i odparować szpinak. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i zrumienić na 1/2 łyżeczki oleju, połączyć ze szpinakiem.

Do zielonej masy dodać kaszkę, otręby i mąkę, odstawić na około dwadzieścia minut, żeby kaszka napęczniała, doprawić miętą i pieprzem.

Smażyć partiami po cztery kotlety (kłaść jak placuszki i uklepać łopatką) na prawie suchej (1/2 łyżeczki oleju rozsmarowane pędzlem) patelni.

Wskazówki i uwagi:

Przepyszne z chrzanem!
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-03-08 10:28:37.921
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Dałam szpinak liściasty, więc miałam nieco więcej zabawy, ale kotlety wyszły naprawdę smaczne!
I od siebie nie polecam odejmowania mięty - bardzo ładnie komponuje się smakowo ze szpinakiem, nadaje ciekawego posmaku.

Dzięki za przepis, bo jak na razie nie mam zbyt pokaźnej inwencji twórczej jeśli chodzi o dania wegańskie..
goosha 2010-10-15 10:13:09.348

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pyyyszne kotlety sojowo-ziemniaczane doprawione czosnkiem (wegańska)
Makaron ze szpinakiem i kawałkami kotletów sojowych (lakto-wege)
Zupa z cukinii z miętą (lakto-wege)
Groszek duszony z miętą (wegańska)
Buraczki z miętą - surówka (wegańska)
Truskawkowy koktajl z miętą (wegańska)
Pilaf z ciecierzycą i miętą (wegańska)
Mizeria że ho ho - z oliwą i miętą (wegańska & RAW)
Pasta jajeczna doprawiona musztardą (bez ograniczeń)
Pieczarki faszerowane doprawione czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas