7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Narial Czawal - ryż z kardamonem, kokosem, orzechami i rodzynkami

Potrawa indyjska z kuchni Kryszny, niezwykle aromatyczna.

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

woreczek ryżu basmati lub brązowego (125 g)
1,5 szkl. wody
płaska łyżeczka cukru
płaska łyżeczka zmielonego kardamonu
czubata łyżka podprażonych wiórków kokosowych
łyżka podprażonych orzechów (w oryginale pistacjowych, ja użyłam potłuczone laskowe)
łyżka rodzynek
łyżeczka masła

Przygotowanie:

W małym garnku zagotować półtorej szklanki wody z cukrem i kardamonem, po czym wsypać ryż z woreczka i gotować pod przykryciem 10 min.

Wrzucić pozostałe składniki i gotować jeszcze 10-20 minut. Na koniec odparować nadmiar wody i łagodnie wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Najlepiej smakuje od razu po przyrządzeniu.
Nadesłał(a) sangria, dnia: 2010-03-15 11:54:44.332
Źródło/autor przepisu: Lekko zmodyfikowany przepis z ksiązki Adiraja dasa "Kuchnia Kryszny"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa dyniowa z rodzynkami i kokosem (wegańska)
Kostka sojowa (lub granulat) curry z rodzynkami i kokosem (wegańska)
Puree z marchwi z rodzynkami, migdałami i kardamonem (wegańska)
Ryż z bananami i rodzynkami (lakto-wege)
Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i orzechami (wegańska)
Sałatka owocowa z orzechami i rodzynkami (wegańska & RAW)
Zupa migdałowa z ryżem i rodzynkami (lakto-wege)
Azjatycki ryż z rodzynkami i kurkumą (wegańska)
Ryż pieczony z jabłkami i rodzynkami (wegańska)
Ryż z mlekiem i rodzynkami lub żurawiną (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas