7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka wiosenna z makaronem ryżowym, ogórkiem, kukurydzą i fasolką

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

makaron ryżowy
pół zielonego ogórka
kukurydza
puszka czerwonej fasoli
2 ząbki czosnku
majonez

sos sałatkowy włoski (własny lub kupny Knorra):
3 łyżki stołowe oliwki z oliwek
3 łyżki stołowe wody
pół łyżeczki bazylii
pół łyżeczki tymianku
pół łyżeczki słodkiej papryki
pół łyżeczki pietruszki
parę kropel octu balsamicznego

Przygotowanie:

Makaron ryżowy ugotować, odcedzić i ostudzić. Ogórka pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać. Sos przygotować z podanych składników lub według przepisu na opakowaniu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Najlepsza po przegryzieniu
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2010-03-21 12:50:53.5
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka wiosenna ryżowa z jajkami, ogórkiem i kukurydzą (ovo-wege)
Ostra sałatka ryżowa z kukurydzą, fasolką i pomarańczą (wegańska)
Sałatka z makaronu ryżowego z ogórkiem i winegretem (wegańska)
Sałatka ryżowa z kukurydzą, papryką, żółtym serem i kiszonym ogórkiem (lakto-wege)
Żółta sałatka ryżowa z orzechami włoskimi i kukurydzą (lakto-wege)
Sałatka ryżowa z awokado, ananasem i kukurydzą (ovo-wege)
Ryżowa sałatka z fasolą, kukurydzą, papryką i rzodkiewkami (wegańska)
Sałatka Jędrusia - ryżowa z kukurydzą, papryką i winegretem (wegańska)
Sałatka ryżowa "na winie" z granulatem sojowym i kukurydzą (wegańska)
Sałatka z boczniaka z ogórkiem kiszonym, jajkiem i kukurydzą (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas