7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Tofu z kalarepką, papryką, porem i nerkowcami (z woka)

Szybkie i zdrowe.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

pół kostki tofu marynowanego
1/4 czerwonej papryki
pół kalarepy
5 krążków pora (1 cm)
cebulka dymka
ząbek czosnku
garść orzechów nerkowca
sproszkowane chili
pieprz

Przygotowanie:

Tofu kroimy w kostkę, paprykę w paski, kalarepkę najpierw wzdłuż na kilka części, a później w plasterki. Siekamy cebulę i czosnek.

W woku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek oraz dymkę i smażymy 1-2 minuty. Dodajemy pokrojonego pora, paprykę i orzechy, smażymy przez 2 minuty. Zalewamy odrobiną wody i czekamy, aż odparuje. Następnie dodajemy kalarepę oraz tofu, przyprawiamy. Smażymy 3 minuty.

Jemy razem z bułeczką.
Nadesłał(a) Ebriel, dnia: 2010-03-20 14:40:19.651
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Dzięki za ten przepis, zastanawiałam się jak wcisnąć kalarepę do dań na ciepło a tu proszę takie pyszności:D
Marcia__R 2010-05-22 16:37:30.862

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tofu w sosie curry (z woka) (wegańska)
Zupa jarzynowo-fasolowa z papryką, kalarepką i pomidorami (wegańska)
Kolorowa kasza z papryką i kiełkami z woka (wegańska)
Sezamowe tofu, brokuły i marchewka z woka (wegańska)
Quinoa + brokuł z porem i papryką (wegańska)
Cannelloni (brokuł, papryka, por) (wegańska)
Ryż z ciemnym sosem z papryką i nerkowcami (wegańska)
Surówka z groszku i kukurydzy z porem, jabłkiem i papryką (wegańska)
Sos z nerkowców, silken tofu i curry (do makaronu, zapiekanek) (wegańska)
Ziemniaczki z woka (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas