7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ryż z sosem pomidorowym i świeżym szpinakiem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

woreczek ryżu (biały, brązowy... jaki lubimy)
garść świeżego szpinaku

sos pomidorowy:
3 pomidory
cebula
olej/oliwa z oliwek do smażenia
sól
pieprz
inne przyprawy, mogą być świeże zioła, np. pokrojona pietruszka, bazylia czy koperek

Przygotowanie:

Ryz ugotować. Posiekaną cebulę zeszklić na oliwie. Następnie pokroić pomidory i dorzucić do cebuli (mogą być wcześniej sparzone). Zostawiamy to na wolnym ogniu. Później doprawiamy.

Ugotowany ryż polewamy naszym sosem. Szpinak myjemy i układamy na talerzu obok ryżu. Wszystko można jeszcze posypać sezamem. Smacznego! :)

Wskazówki i uwagi:

Mi z tego wyszedł duży obiad dla jednej osoby. Można też podzielić to na kilka razy, czy na dwie osoby. ;)
Nadesłał(a) Qmcia, dnia: 2010-04-01 21:10:47.549
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Enchilada ze szpinakiem i sosem pieczarkowo-pomidorowym (wegańska)
Zielsko na talerzu - pokrzywa z ryżem i sosem pomidorowym (wegańska)
Ryż z sosem pomidorowo-śmietanowym i warzywami (lakto-wege)
Ryż curry z sosem pomidorowo-jogurtowym (lakto-wege)
Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege)
Ryż z pikantnym sosem pomidorowym i cukinią (wegańska)
Ryż z warzywami i tofu w sosie pomidorowym (wegańska)
Papryka nadziewana ryżem, z sosem pomidorowym (wegańska)
Sos śmietanowo-musztardowy ze świeżym tymiankiem (lakto-wege)
Pomidorowa z ryżem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas