7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jajko z farszem pieczarkowo-cebulowym



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

1 jajko
3 pieczarki
1/2 cebuli
natka pietruszki
1 łyżeczka chudej śmietany
sól
pieprz

Przygotowanie:

1. Jajko ugotować na twardo.
2. Do wrzątku wrzucić pieczarki, gotować 2 minuty, odcedzić, drobno pokroić.
3. Cebulę posiekać, przysmażyć na mocno rozgrzanej patelni teflonowej (bez tłuszczu).
4. Jajko przekroić na pół, wyjąć żółtko.
5. Żółtko rozetrzeć i połączyć z pieczarkami, natką, śmietaną, cebulą i przyprawami.
6. Farszem wypełnić połówki jajka.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-06-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z sosem pieczarkowo-cebulowym (wegańska)
Farsz rokpolowo-cebulowy do tarty (bez ograniczeń)
Naleśnik z farszem pieczarkowo-serowym (bez ograniczeń)
Naleśniki z farszem szpinakowo-pieczarkowym (bez ograniczeń)
Farsz cukiniowo-pieczarkowy (np. do naleśników) (wegańska)
Wyśmienicie prosty farsz pieczarkowy (wegańska)
Farsz/ pasta cebulowa z tofu z wiórkami kokosowymi (wegańska)
Zapiekanki z farszem porowo-pieczarkowym, cukinią i papryką (wegańska)
Paszteciki z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowym (wegańska)
Pieczarkowa wariacja na soczewicę - pasta lub farsz do naleśników (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas