7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kuleczki twarogowo-szpinakowe z suszonymi pomidorami

Podawać polane jogurtem, śmietaną, posypane parmezanem, z keczupem lub tak jak ja, po prostu z kiełkami o intensywnym smaku (u mnie kiełki pora).

Średnia ocena: [2.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

200 g mrożonego szpinaku
200 g chudego twarogu
białko jajka
3 łyżki mąki z ciecierzycy, pszennej lub kaszy manny
garść suszonych pomidorów w płatkach
sól czosnkowa
pieprz czarny
papryka wędzona w proszku

Przygotowanie:

Szpinak rozmrozić na patelni, starając się odparować jak najwięcej wody. Ostudzić i połączyć dokładnie z twarogiem i białkiem (można użyć całego jajka, ale wtedy należałoby dać więcej mąki). Wyrobić w miarę gładką i zwięzłą masę dodając mąkę. Następnie dodać suszone pomidory i przyprawy, dokładnie wymieszać i odstawić na minimum pół godziny.

W dużym garnku zagotować wodę, z masy uformować małe kuleczki i wrzucać na wrzątek. Gotować ok. 3-5 minut od wypłynięcia kulek na wierzch - trzeba spróbować.
Nadesłał(a) aga, dnia: 2010-04-13 14:14:33.642
Źródło/autor przepisu: mój blog - http://eksperymentalnie.blogspot.com/2010/03/czas-na-mae-przyjemnosci.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

hmmm nie wiem czemu, mi wyszło z taką własnie ilością mąki, smakowało podobnie jak pierogi leniwe, ale było smaczniejsze, dzięki szpinakowi i pomidorom, może twaróg był za mokry
aga 2010-04-15 10:07:04.047

dałam nawet 4 łyżki mąki ,nie wiem co jest ale jakieś papkowate i dziwne w smaku...
Dzik 2010-04-14 19:27:27.702

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ziemniaczano-szpinakowa sałatka z suszonymi pomidorami, pistacjami i sosem koperkowo-musztardowym (wegańska)
Szpinakowo-twarogowo-czosnkowe nadzienie do naleśników (lakto-wege)
Klopsiki szpinakowo-twarogowe w sosie serowym (lakto-wege)
Brokuły z suszonymi pomidorami (wegańska)
Tatar z suszonych pomidorów (wegańska)
Zapiekane pomidory faszerowane masą szpinakowo-twarożkową (lakto-wege)
Pasta z suszonych pomidorów z majonezem (ovo-wege)
Tofucznica z grzybami i suszonymi pomidorami (wegańska)
Sałatka z ciecierzycy i suszonych pomidorów (wegańska)
Sałata z cukinią i suszonymi pomidorami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas