7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Marchewkowe purée z cebulką, curry i imbirem

Takie purée jest idealne zamiast popularnych zapychaczy, do obiadu. Stworzone do lunch boxu. Świetnie nadaje się też na kanapki. Pyszne na ciepło i na zimno. Doskonałe w swej prostocie. Dwustugramowa porcja dostarcza 96 kalorii.

Średnia ocena: [4.6 z 5 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

2 solidne marchwie (300g)
1 średnia cebula (100g)
1 łyżeczka oleju kukurydzianego
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka pieprzu cytrynowego

Przygotowanie:

Marchewkę umyć i ugotować w mundurkach. Cebulę drobniutko pokroić i porządnie przysmażyć na rozgrzanym oleju, zmniejszyć ogień, dodać curry i imbir, podsmażyć jeszcze chwilę. Ugotowaną marchewkę obrać i rozdziamdziać narzędziem do robienia purée, wymieszać z cebulką, popieprzyć. Gotowe!
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-04-28 14:16:20.791
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo dobre, czy to do kanapki, czy na ciepło jako dodatek do obiadu - polecam! :)
kasiarka 2011-08-03 09:53:35.359

Pycha, u nas było akurat do kaszy. Na pewno powtórzę :)
sunflower_ren 2011-04-13 22:06:36.662

Wszystko suuuper tylko... za ostre!
Irokezik91 2010-10-06 09:21:23.517

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety jaglano - marchewkowe z curry (wegańska)
Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe doprawione gałką i imbirem (ovo-wege)
Zupa krem marchewkowo-pomarańczowa z imbirem (lakto-wege)
Zupa marchewkowa z imbirem i mlekiem kokosowym - delicje! (wegańska)
Ryż curry z tofu, brokułami, imbirem i kiełkami fasoli mung (wegańska)
Zupełnie inna zupa cebulowa (z goździkiem, gałka, curry i imbirem) (wegańska)
Jesienna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, curry i imbirem (wegańska)
Aromatyczna indyjska zupa z soczewicy z pomidorami, curry i imbirem (wegańska)
Grillowane pieczarki portobello z wegańskim żółtym serem i purée z ciecierzycy (wegańska)
Murzynek marchewkowy (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas