7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Wiosenna sałatka z marchewki, ogórka i pomidora z pędami bambusa i sosem chili

Porcja 250 g dostarcza 70 kalorii.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

1 marchewka (85 g)
1 duży ogórek - po obróbce zostanie go 150 g
2 pomidory (260 g)
kawałek żółtej papryki (30 g)
1 puszka pędów bambusa (po odcieku 145 g)
50 g marynowanych srebrnych cebulek
25 ml (mały kieliszek od wódki) słodkiego sosu chili

Przygotowanie:

Marchewkę ugotować (mam wrażenie, że surowa tu kompletnie nie pasuje) i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórek obrać, pozbawić pestek i pokroić w długie cienkie słupki. Pomidora pokroić w dużą kostkę. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Pędy i cebulki odsączyć z zalewy. Wszystko umieścić w jednym naczyniu. Dodać słodki sos chili, porządnie wymieszać.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-04-28 15:27:23.193
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z marchewki, ogórka i pomidora z serkiem topionym (lakto-wege)
Zupa z pędów bambusa (wegańska)
Tofu z shitake i pędami bambusa w kwaśnym sosie chińskim (wegańska)
Pędy bambusa z warzywami i tofu (wegańska)
Sałatka z ogórków, pomidorów i kiwi ze słodkim sosem chili (wegańska)
Surówka wiosenna z kalarepki, marchewki, pomidora i rzodkiewek (wegańska)
Sałatka z ananasem i sosem chili (wegańska)
Ryż zapiekany z warzywami, ciecierzycą i pędami bambusa (wegańska)
Chińszczyzna z groszkiem, brokułami i pędami bambusa (wegańska)
Pychota - sałatka z kukurydzy, pomidora i ogórka w śmietanie (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas