7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Wiosenne kotlety z tofu (z zieleniną)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

650 g dobrze odciśniętego, pokruszonego lub zmielonego tofu
3/4 – 1 szkl. bułki tartej
1/2 szkl. posiekanej zieleniny: szczypiorku, koperku, natki z selera lub z pietruszki
1 jajo (dowolnie)
2 łyżki sosu sojowego lub 1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki utartej gałki muszkatołowej (dowolnie)

bułka tarta lub mąka do panierowania
3 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie:

Składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Formować kulki i spłaszczać je na kotleciki o średnicy ok. 4–5 cm. Obtaczać w panierce i smażyć na gorącym oleju po obu stronach.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Żywność XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z tofu z zieleniną (wegańska)
Twarożek wiosenny - z ogórkiem, rzodkiewką i zieleniną (lakto-wege)
Kotlety z jaj i bułki z zieleniną (bez ograniczeń)
Pomidorowa sałatka wiosenna z tofu-fetą (wegańska)
Pomidorowe kotlety z tofu (wegańska)
Kotlety szpinakowe z tofu (wegańska)
Kotletki z tofu w sezamie (wegańska)
Pasta do pieczywa z tofu wędzonego z majonezem, koncentratem i zieleniną (ovo-wege)
Placuszki (kotlety) curry z tofu (wegańska)
Kotlety z pomidorowego ryżu i tofu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas