7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zapiekanka wykwintna (ryżowa z tofu, granulatem i serem)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 szklanka ugotowanego ryżu
300 g tofu pociętego w plastry o grubości do 1 cm
200 g granulatu sojowego, ugotowanego lub namoczonego
2 średnie posiekane i zeszklone cebule
4 łyżki utartego żółtego sera

2 łyżki sosu sojowego lub szczypta soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżka oregano
2 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie:

Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i układać w nim kolejno: warstwę ryżu, plastry tofu polane sosem sojowym, kawałki granulatu sojowego, cebulę oprószoną pieprzem, utarty żółty ser; posypać po wierzchu oregano. Zapiekać około 20–30 min. w średnio gorącym piekarniku, aż ser się roztopi i lekko zrumieni.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Żywność XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekanka makaronowo-pomidorowa z granulatem (lakto-wege)
Kremik ryżowy - zapiekanka (bez ograniczeń)
Szybka zapiekanka makaronowa z granulatem sojowym (wegańska)
Sałatka ryżowa "na winie" z granulatem sojowym i kukurydzą (wegańska)
Zapiekanka z tofu ze słonecznikiem (wegańska)
Zapiekanka warzywna z tofu (wegańska)
Zapiekanka ze szpinaku i tofu (wegańska)
Zapiekanka ryżowa na słodko, z rodzynkami (bez ograniczeń)
Zapiekanka ryżowo–warzywna (z włoszczyzną) (bez ograniczeń)
"Meksykańska" zapiekanka ryżowa z warzywami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas