7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kotlety wielowarzywne z brokułami, cukinią i fasolką szparagową

Proste, szybkie, smaczne i syte :)



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

brokuły
kukurydza
seler
fasolka szparagowa
cukinia
marchewka
sól
pieprz
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:

Warzywa poddusić na maśle tak, by były miękkie (ok. 10 min.). Potem wrzucić je do salaterki i zmiksować blenderem. Dodać jedno jajko i bułkę tartą (w takiej ilości, by dobrze formowało się kotlety). Przyprawić. Uformować kotleciki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju.

Wskazówki i uwagi:

Można podawać z kaszą gryczaną i słonecznikiem.
Nadesłał(a) esterka, dnia: 2010-04-28 14:08:14.685
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ciecierzyca z pomidorowymi brokułami i fasolką szparagową (wegańska)
Zupa julienne - wielowarzywna z fasolką szparagową, kalafiorem i pomidorami (wegańska)
Kotlety z włoszczyzny, fasolki szparagowej i groszku konserwowego (ovo-wege)
Zupa z letnich warzyw - z pomidorem, cukinią i fasolką szparagową (wegańska)
Fasolka szparagowa duszona z cukinią, pieczarkami i innymi warzywami (wegańska)
Kotlety z cukini (wegańska)
Potrawka marokańska - wielowarzywna z ciecierzycą i kotletami sojowymi (wegańska)
Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege)
Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege)
Fasolka szparagowa (weki) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas