7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zapiekane pomidory faszerowane masą szpinakowo-twarożkową



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

4 duże, twarde pomidory
mrożony szpinak
czosnek
twarożek
sól
żółty ser

Przygotowanie:

Wrzucamy szpinak na patelnię, dodajemy czosnek, smażymy aż się rozmrozi. Następnie całą zawartość patelni wrzucamy do dużej miseczki, dodajemy twarożek, wszystko bardzo dokładnie mieszamy i doprawiamy.

Rozgrzewamy piekarnik. Bierzemy pomidory i od góry nacinamy otwór, a następnie wyjmujemy środek z pomidorka i nadziewamy masą szpinakowo-twarożkową. Posypujemy startym serem i wsadzamy do piekarnika. Wyjmujemy kiedy serek się roztopi. Smacznego :)
Nadesłał(a) samiris, dnia: 2010-05-04 22:05:08.894
Źródło/autor przepisu: Zasłyszane
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Śliwki nadziewane masą twarożkowo-orzechową (bez ograniczeń)
Sałatka filadelfijska - papryki faszerowane wytrawną masą twarogową (bez ograniczeń)
Ziemniaki faszerowane włoszczyzną, zapiekane w kefirze (lakto-wege)
Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń)
Zapiekane pieczarki faszerowane szpinakiem i ziemniakami (lakto-wege)
Pomidory faszerowane kaszą jaglaną (wegańska)
Pomidory faszerowane sałatką jarzynową (wegańska)
Papryki faszerowane bakłażanem z pomidorami (wegańska)
Cukinia z pomidorami "zapiekana" w mikrofali (lakto-wege)
Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas