7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pasta z groszku mrożonego a'la hummus

Inspirowane przepisem na hummus. Robi się błyskiem.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szkl. zielonego mrożonego groszku
2 limonki lub cytryny
2 ząbki czosnku
2 łyżki tahini
oliwa z oliwek
sól
świeżo mielony czarny pieprz
szczypta płatków chilli (lub mielonego chili)

Przygotowanie:

Groszek blanszujemy przez 2 minuty we wrzątku. Studzimy.

Wyciskamy sok z limonek i miksujemy go z lekko posiekanym czosnkiem i solą. Dodajemy groszek i miksujemy. Jeśli całość jest za gęsta, dodajmy odrobinę wody.

Dodajemy pastę tahini, oliwę z oliwek i całość miksujemy na kremowa masę. Doprawiamy i odstawiamy na minimum pół godziny do lodówki. Smacznego!
Nadesłał(a) ~pat, dnia: 2011-04-06 21:52:44.906
Źródło/autor przepisu: http://table-table.blogspot.com/2010/03/zielone-jest-dobre.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Puree z mrożonego zielonego groszku (wegańska)
Pasta z grochu włoskiego - hummus z kurkumą (wegańska)
Hummus, czyli pasta z ciecierzycy + tahini (wegańska)
Pasta ze słonecznika a'la pasztetowa (wegańska)
Hummus (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego i oliwek (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z kuminem (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z musztardą (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
Pasta kanapkowa a'la Babcia - z serka topionego, ogórków i jajek (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas