7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa cebulowa z tofu zapiekana z żółtym serem

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

4 duże cebule
300 g tofu pokrojonego w kostkę
60 g utartego żółtego sera

1,5–2 szklanki wody lub wywaru z warzyw
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę udusić na oleju do miękkości, po czym zalać wodą/ wywarem wymieszanym z sosem sojowym. Lekko przestudzić i zmiksować. Dodać tofu i doprowadzić do wrzenia.

Zupę porozlewać do miseczek do zapiekania i posypaną żółtym serem zapiec około 20 min. w piekarniku.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Żywność XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

lubie proste przepisy
ten mi bardzo odpowiada
autor anonimowy 2001-12-09 00:00:00.0

szybka w przyrządzeniu i bardzo rozgrzewająca zupka. ja mimo wszystko dodałam sól i pieprz i na wierz trochę pietruszki (natki).
Rena 2001-03-19 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa cebulowa zapiekana z tostami i żółtym serem (lakto-wege)
Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege)
Kalafior zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Szparagi zapiekane pod żółtym serem (bez ograniczeń)
Zupa cebulowa gotowana lub zapiekana (lakto-wege)
Francuska zupa cebulowa, zapiekana (bez ograniczeń)
Proste nadziewane pieczarki zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege)
Ryż z pieczarkami zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Mamałyga z bryndzą zapiekana pod żółtym serem (lakto-wege)
Marchew zapiekana z ziemniakami pod żółtym serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas