7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa-krem z cukinii i włoszczyzny, z grzankami

Najlepiej smakuje schłodzona, w sam raz na upalne dni.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

2 cukinie
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
1/2 pora
1 kostka bulionu warzywnego
sól
pieprz
sos sojowy
kilka kromek chleba do grzanek

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa pokroić w kostkę i gotować ok. 15-20 min. w bulionie warzywnym, aż wszystko zmięknie. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Po ostygnięciu zmiksować.

Kromki chleba pokroić w drobną kostkę i obsmażyć na suchej patelni.

Wskazówki i uwagi:

Grzanki podać krótko przed spożyciem, by były chrupiące.
Do kremu pasuje również groszek ptysiowy :)
Nadesłał(a) sokovirufka, dnia: 2010-07-16 20:36:44.726
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

no to już wiem, czym jutro będę się posilać :)
martucholec 2010-08-22 17:31:59.718

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem z włoszczyzny i szparagów (lakto-wege)
Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska)
Zupa-krem z bakłażanów z grzankami (lakto-wege)
Zupa-krem z marchewki z grzankami (lakto-wege)
Zupa-krem z cukinii i grochu (wegańska)
Dwukolorowa zupa krem z cukinii (wegańska)
Zupa krem z groszku zielonego i włoszczyzny, zabielana (bez ograniczeń)
Zupa-krem z pieczonych papryk i włoszczyzny (wegańska)
Łagodna zupa-krem z dyni i włoszczyzny z mlekiem (wegańska)
Krem z cukinii z miętą (zupa-krem) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas