7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Świderki z grzybami, smietaną i parmezanem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

400 g makaronu świderki
350 g świeżych grzybów (mogą być także pieczarki)
50 g masła
ząbek czosnku
sól
pieprz
1/2 szklanki słodkiej śmietany
duża ilość startego sera parmezan

Przygotowanie:

Oczyścić dokładnie grzyby, wymyć i pokroić w wąskie plasterki. Całość umieścić w rondlu i przysmażyć na 25 g masła dodając także jeden mały ząbek czosnku. Kontynuować duszenie, pod koniec posolić, dodać pieprz i pozostawić na małym płomieniu.

W międzyczasie w dużej ilości osolonej wody ugotować "al dente" makaron świderki. Następnie odcedzić, wymieszać w dużym naczyniu z sosem grzybowym, dodać śmietanę oraz pozostałą część masła. Dokładnie wymieszać, dodać także dużą ilość startego sera parmezan i podawać natychmiast po przygotowaniu. Smacznego!
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Na podstawie strony Serwis makaron (już nie istnieje) Przepis oraz fotografia pochodzi ze zbiorów Antonio Amato.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos pieczarkowy ze smietaną (lakto-wege)
Buraczki na ciepło, zabielane smietaną (lakto-wege)
Makaron z brokułami i parmezanem (lakto-wege)
Sos pieczarkowy z parmezanem (lakto-wege)
Babeczki z parmezanem i maślanką (bez ograniczeń)
Gnocchi z masłem i parmezanem (bez ograniczeń)
Cykoria zapiekana z parmezanem (lakto-wege)
Smakowite świderki (z oliwkami, ostrą papryczką, natką i bułką tartą) (wegańska)
Minestrone - wegetariańska zupa ze świderkami [Minestra-Zuppa vegetariana con fusilli] (wegańska)
Jabłkowe risotto z szalotką i parmezanem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas