7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Tofu wędzone a'la fasolka po bretońsku

Średnia ocena: [4.5 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

2 szklanki ugotowanej fasoli "Jasiek" (ok. 150 g suchej lub 2 puszki odsączonej)
1,5 kostki tofu wędzonego (240 g)
3 duże cebule
olej do smażenia
1 łyżka mąki
1 mała puszka koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
słodka czerwona papryka

Przygotowanie:

Tofu i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju na złocisty kolor. Oprószyć mąką, mieszając zasmażyć. Dodać 2 szklanki gorącej wody, przecier pomidorowy i przyprawy, zagotować. Dodać fasolę, podgrzewać jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Wskazówki i uwagi:

Ja najczęściej robię z połowy przepisu z tym, że z 1 kostki tofu a nie 3/4 i z jednej puszki fasoli. Wychodzi tego sporo, jemy już bez ryżu, chleba itd, tylko z surówką.
Nadesłał(a) sunflower_ren, dnia: 2010-07-16 16:23:23.4
Źródło/autor przepisu: www.polsoja.com.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Super, super:) Bardzo smaczne.
Asiu 2010-09-06 20:30:39.273

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka "po bretońsku" (wegańska)
Pasta z czerwonej fasolki i wędzonego tofu (wegańska)
Fasolka po bretońsku z cukinią (wegańska)
Fasolka po bretońsku (z warzywami) (wegańska)
Blyskawiczna fasolka po bretońsku (wegańska)
Fasolka po bretońsku (bezglutenowa) (wegańska)
Fasolka biała w sosie pomidorowym (z tofu wędzonym lub bez) (wegańska)
Fasolka nie całkiem po bretońsku z warzywami ;) (wegańska)
Fasolka na sposób toskański (jak po bretońsku, ale vegan) (wegańska)
Jajka sadzone na tofu wędzonym (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas