7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Łódeczki z cykorii napełniane farszem z awokado i twarogu/tofu

Niby nic, ale to fajny pomysł na cykorię. Przydaje się też wtedy, kiedy unikamy pieczywa ;) Mój niewegetariański tata robił je na niedzielne śniadania. Weganom proponuję użyć tofu zamiast twarogu.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

cykoria
1 dojrzałe awokado obrane ze skórki i wypestkowane
pół kostki twarogu lub tofu
sok z cytryny (do smaku)
sól
świeżo zmielony pieprz
płatki chilli
+ świeże zioła/ zielenina do posypania

Przygotowanie:

Awokado i twaróg/tofu rozgniatamy widelcem. Dodajemy sok z cytryny i przyprawy. Mieszamy.

Obrywamy listki z cykorii i myjemy je. Napełniamy masą. Posypujemy świeżymi ziołami (w przypadku masy bez awokado pasuje np. szczypiorek).
Nadesłał(a) BellaBlumchen, dnia: 2010-08-03 18:49:31.567
Źródło/autor przepisu: Mój tata :)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

A to ciekawe... Warto spróbować!
Dana 2011-05-30 18:02:29.589

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Łódeczki z cykorii - na słodko (wegańska & RAW)
Łódeczki z cykorii z sałatką z pomidora, mandarynki i oliwek (wegańska)
Indyjska cykoria z tofu (wegańska)
Kotlety (lub farsz naleśnikowy) z kaszy gryczanej i twarogu (bez ograniczeń)
Pasta awokado z twarogiem, czosnkiem i koperkiem (lakto-wege)
Farsz - szpinak, tofu i czosnek (wegańska)
Cannelloni z farszem ze szpinaku i tofu (wegańska)
Pasta z awokado, tofu i migdałów (wegańska)
Farsz/ pasta cebulowa z tofu z wiórkami kokosowymi (wegańska)
Farsz do pierogów z tofu, grzybów i warzyw (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas