7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Makaron z sosem bakłażanowo-pomidorowym z rodzynkami i pinią



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

opakowanie makaronu
1 duży bakłażan
czerwona papryczka chilli
2 pomidory
1/2 szklanki rodzynek
4 łyżki orzeszków pinii
1/3 szklanki białego wina
1/2 szklanki świeżej bazylii
sól
pieprz
oliwa z oliwek do smażenia

Przygotowanie:

W dużej patelni rozgrzewam oliwę. Smażę pokrojonego w kostkę bakłażana, po kilku minutach solę, dodaję drobno posiekaną papryczkę chilli, chwilę smażę. Dodaję posiekane pomidory bez skóry, rodzynki i orzeszki. Wlewam wino i mieszam dopóki nie wyparuje. Dodaję ugotowany makaron i bazylię.

Wskazówki i uwagi:

Można użyć dowolnego makaronu - może być spaghetti, ja użyłam kokardek.
Nadesłał(a) kaka, dnia: 2010-08-12 09:52:48.574
Źródło/autor przepisu: www.kwestiasmaku.com
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:

Dziewczyny, gdzie dostać orzeszki pini?
Natka 2010-11-19 22:47:47.14

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z pomidorowo-bakłażanowym sosem (wegańska)
Makaron fusilli po sycylijsku - z pomidorowo-bakłażanowym sosem (wegańska)
Makaron w sosie ziołowym z migdałami i rodzynkami (lakto-wege)
Makaron z sosem pomidorowym na maśle (lakto-wege)
Makaron z sosem warzywno-pomidorowym (wegańska)
Makaron gotowany w sosie pomidorowym (wegańska)
Makaron ze szparagami w sosie pomidorowym (wegańska)
Makaron z sosem pomidorowym z kozim serem (lakto-wege)
Sos kabaczkowo-pomidorowy z makaronem żytnim (wegańska)
Sos sojowo-pomidorowo-paprykowy do makaronu, kasz (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas