7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa krem marchewkowo-pomarańczowa z imbirem

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

5-6 marchewek
100 ml soku pomarańczowego
korzeń imbiru (50-60 g)
oliwa z oliwek do smażenia
łyżeczka cukru
3 łyżki śmietany
sól
sproszkowana chili

Przygotowanie:

Korzeń imbiru kroję w drobną kostkę, zalewam wrzątkiem, odstawiam na jakiś czas, żeby powstał wywar (można to chwilkę podgotować).

Do garnka z grubym dnem wlewam oliwę z oliwek, wrzucam posiekaną marchew, cukier i smażę kilka minut. Wlewam wywar imbirowy i gotuję do momentu, gdy marchew zmięknie. Dodaję sok pomarańczowy, śmietanę, doprawiam solą i sproszkowaną chilli. całość mielę na gładką masę.
Nadesłał(a) kaka, dnia: 2010-08-13 21:06:36.684
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Wygląda bardzo apetycznie, bardzo się na tę zupę nakręciłam, ale wyszła paskudna... :/
~Karo 2011-10-24 14:05:14.491

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Marchewkowa zupa - krem z miodem (lakto-wege)
Zupa-krem ziemniaczano-marchewkowa (bez ograniczeń)
Zupa marchewkowa z imbirem i mlekiem kokosowym - delicje! (wegańska)
Marchewkowo-soczewicowa rozgrzewka (zupa krem) (wegańska)
Zupa-krem z marchewki z imbirem, jogurtem i tymiankiem (lakto-wege)
Zupa-krem dyniowa z imbirem i mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa krem gruszkowo - pietruszkowa z imbirem (wegańska)
Sok marchewkowo-pomarańczowy (wegańska)
Domowy budyń marchewkowo-pomarańczowy (wegańska)
Zupa marchewkowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas