7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Makaronowa sałatka szpinakowa z fetą (w wersji hot lub cold)

Sycąca sałatka w najpiękniejszym kolorze świata!

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

ok. 250-300 g makaronu (np. penne)
opakowanie mrożonego szpinaku
opakowanie sera feta (w wersji wege: tofu sałatkowe)
duża cebula
ok. 300 g pieczarek (opcjonalnie)
czosnek (ja obowiązkowo daję 3 duże ząbki)
sól
pieprz
inne przyprawy - np. oregano, bazylia, curry
2 łyżki masła/ oleju do smażenia

Przygotowanie:

Makaron ugotować wg przepisu. Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone pieczarki. Dusić, aż będą miękkie (podlać co jakiś czas wodą). Dodać rozgnieciony/ rozdrobniony czosnek, szpinak, fetę pokrojoną w kostkę, przyprawić. Dodać masę szpinakową do makaronu, porządnie wymieszać. Sałatkę można podawać na ciepło lub zimno.

Wskazówki i uwagi:

Na zdjęciu wersja bez pieczarek.
Nadesłał(a) Felodrema, dnia: 2010-08-17 08:59:32.694
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaronowo-szpinakowa zasmażanka (lakto-wege)
Zapiekanka makaronowa z fetą i ziołami (lakto-wege)
Szpinakowa sałatka (wegańska)
sałatka Wiktorii w wersji wege (bez ograniczeń)
Włoska sałatka makaronowa (lakto-wege)
Sałatka makaronowa z ogórkami (bez ograniczeń)
Sałatka makaronowa z rukolą (wegańska)
Makaronowa sałatka z ciecierzycą (wegańska)
Prosty makaronowy stir fry w dwóch wersjach - pieczarkowej i brokułowej (wegańska)
Sałatka szpinakowa na ciepło (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas