7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

3 szklanki cukru
1 szklanka mleka
2 paczki cukru waniliowego
do 5 łyżek kakao
2 kostki margaryny Palma
1 paczka mleka w proszku

Przygotowanie:

Cukier, mleko i cukier waniliowy gotować około 10 minut, ciągle mieszając. Dodać kakao i gotować wszystko razem jeszcze 5 minut. Zdjąć z ognia, dodać 2 kostki Palmy ciągle mieszając. Po rozpuszczeniu się Palmy stopniowo dodawać mleko w proszku. Dokładnie wymieszać, wylać na dużą blachę i odstawić na 24 godziny.

Wskazówki i uwagi:

Im dłużej czekolada stoi, tym bardziej jest krucha.
Nadesłał(a) giga131, dnia: 2010-09-10 09:12:14.653
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Czekolada mleczna domowa :) (lakto-wege)
Domowa czekolada deserowa z orzeszkami ziemnymi (i ew. chilli) (wegańska)
Zupa mleczna z kasza (lakto-wege)
Koktajle mleczne - ogólnie (lakto-wege)
Budyń mleczny z karmelem (bez ograniczeń)
Zupa mleczna amsterdamska (bez ograniczeń)
Bułki drożdżowe mleczne (bez ograniczeń)
Czekolada pitna (wegańska)
Pierogi z czekoladą (wegańska)
Czekolada z herbatnikami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas