7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Papryka faszerowana ryżem z marchewką i groszkiem, pieczona w pomidorach

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

4 zielone papryki
20 dag ryżu
3 średnie marchewki
2 średnie cebule
30 dag mrożonego zielonego groszku
1,5 szklanki bulionu warzywnego (może być instant lub z kostki)
4 łyżki twarogu (śmietanowego)
2 łyżki oleju do smażenia
sól
papryka w proszku
pieprz
10 dag tartego żółtego sera
9 średnich pomidorów
pęczek natki pietruszki

Przygotowanie:

Do wrzącej osolonej wody wsypujemy ryż i gotujemy jakieś 20 min. Paprykę rozcinamy wzdłuż na połówki i czyścimy. Marchewkę i cebule obieramy i kroimy w kostkę.

Na patelnie wlewamy olej i szklimy cebulę. Następnie wsypujemy marchewkę, groszek i podlewamy połową szklanki bulionu. Dusimy pod przykryciem 5-7 min. i dodajemy twaróg. Przyprawiamy solą, papryką i pieprzem. Mieszamy jarzyny z ryżem.

Połówki papryk faszerujemy nadzieniem i posypujemy żółtym serem. Tak przygotowane papryki umieszczamy w żaroodpornym naczyniu. Pomidory obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do naczynia z papryką. Dolewamy pozostałą część bulionu i posypujemy pokrojoną natką pietruszki (część można zostawić do przybrania).

Wkładamy do piekarnika (temperatura 200°C) i pieczemy około 20 minut.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: restaurants.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Papryka w kolorach reagge - faszerowana bobem i marchewką (wegańska)
Ryż z soczewicą, papryka i groszkiem (wegańska)
Kabaczek faszerowany ryżem z czarną gorczycą i np. groszkiem (wegańska)
Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege)
Zielona papryka faszerowana tofu i ryżem (wegańska)
Papryka faszerowana pieczarkami z ryżem i oliwkami (wegańska)
Bakłażan faszerowany ryżem z mieszanką chińską i papryką (wegańska)
Papryka faszerowana kuskusem, cukinią i pomidorami (wegańska)
Wegetariańska paella z kuskusem, papryką, groszkiem, marchewką i ciecierzycą (wegańska)
Omlet z pieczarkami, pomidorami i pieczoną papryką (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas